Egy új életfoma

Pogány mindennapok

Pogány mindennapok

Mi a pogányság? Vagyis akkor most gonoszok vagyunk?

2017. október 25. - vagány pogány

Mi a pogányság? Vagyis akkor most gonoszok vagyunk?

A pogányság az egy isten hitű világvallások megjelenése előtti természetvallások gyűjtő neve (is). De magát a szót főnleg a judaizmus, a kereszténység és az iszlám vallás elterjedésével használták azokra akik nem tértek át, maradtak a régi vallásuknál. Álltalában a pogányokat (sőt a mai napig) istentelennek, gonosznak, a sátán követőjének állítják be holott ezeknek a világvallásoknak ünnepei, szentjei, szokásai mind az ősi pogány vallásokból valók sőt, még templomaik is a pogány templomok romjaira épültek. Az új hitek térítői egyszerűen szólva megfélemlítették az embereket ha nem térnek át szörnyű kínhalált halnak és még haláluk után sem nyugodhatnak hiszen a pokolban fognak égni az idők végezetéig.

Miért volt szükség az új vallásokra? Egyszerűen azért mert több embert tudtak vele irányítani ezáltal nagyobb hatalomra tehettek szert. Az anya istennő kultuszában ugyanis az emberek sok helyen anyajogú társadalmakban, kis közösségekben szabadon éltek. Mindenki ismerte a rituálékat, a gyógyítást stb. nem volt szükségük egységes, nagy tömegeket irányító vezetőkre hiszen isteneik is „csapatban” egységben munkálkodtak. Az egy istenhitben viszont csak „egy” aki hatalommal bír a többi követi (pásztor-nyáj). Ezt az egy istent pedig a kezdetektől férfi aspektusban ábrázolták így az istennők és az anyajogú társadalmak eltűntek , ezzel együtt a nőre mint (mondjuk ki) szolgára tekintettek aki csak azért van hogy a férfit segítse. Csakhogy  ez nem ment olyan egyszerűen mert a nők tudták hogyan hassanak a férfiakra, az anya jogú családokban ők voltak a spirituális vezetők (szellemi sík) míg a férfiak álltalában a védelemmel és a nők gyermekek ellátásával (fizikai sík) foglalkoztak. A szexualitást használták arra (is) hogy a férfiaknál gyakorlatilag azt érjenek el amit csak akarnak és természetesen nem voltak hajlandók alá rendelni magukat a férfiaknak. Ebből született az az elmélet hogy a szexualitás bűn és ezért a nő a bűn fő megtestesítője.  Így hát szépen lassan a világot a vallás egy maroknyi ember kezébe adta. Ezután már csak fent kellett tartani ezt a hatalmat ezért a pogányok bűneit egyre nagyobbnak mondták, egyre gonoszabbnak tüntették fel őket a szimbólumaikat a sátánnak titulálták és megkezdődött a boszorkány üldözés kora.

Akkor a boszorkányok gonoszok? Nem. A boszorkányság lényegében egyenlő a pogánysággal. Későbbi keresztény papok állították hogy a boszorkányok a sátán természet feletti képességekkel rendelkező szolgái, lidércek akik szörnyű dolgokat tesznek hogy megkárosítsák az embereket. Pedig igazából a régi  vallást követő emberekről volt szó akik (nem véletlenül) titokban tartották összejöveteleiket, gyógyítással és kutatással foglalkoztak , a jó termésért és az állatok termékenységéért mutatták be rituáléikat(mágia) sokszor anyaszült meztelenül az erdőben . A tudatlanság tette a boszorkányokat rossz helyre. Persze minden tudást lehet rosszra is használni de azt állítani hogy minden boszorkány gonosz, elég elvetemült dolog.

Sok félre értés adódott abból is hogy az üldöztetés miatt titokban kellett tevékenykedni. Ha valaki beleolvasott egy egy elkobzott gyógyszer könyvbe például a következőket olvasta:

Végy egy anyaszívet, tégy hozzá néhány báránynyelvet és lófarkat….

Rosszul hangzik ugye? Pedig csak gyógynövények titkos nevei ezek: Anyaszív-Pásztortáska, Báránynyelv-Lándzsás útifű, Lófarok-Zsurló.

Később pedig a keresztények hogy saját egyházukat megvédjék akár saját híveiket is megégették mint boszorkányt ha nekik nem tetsző dolgot állított vagy tett. Körülbelül 9 millió nőt férfit és gyereket öltek meg isten nevében. És még ma is azt merik mondani hogy a pogányok a  gonoszok.

 

Kérek mindenkit kutasson, ássa bele magát a témába amennyire lehet és győzzétek le a félelmeiteket, legyetek szabadok.

A bejegyzés trackback címe:

https://poganymindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr5513085506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása